2006-12-21

Kiskarácsony

No akkor amiket lezártam mostanában:


Majd folytatom a sort, csak közben eszembe jutott valami. A CMF, amit mostanában hevesen tanulmányozok, egész hasonlóan viselkedik a SATC és SONE ábráján. Azt mutatja, hogy erős gyűjtögetés folyik egy hónapja kb. Ezzel megerősíti végre az eddigi elképzeléseimet a papírokról. Az indikátorokat inkább megerősítésnre használom, meg főleg keresésre. Ha a CMF jól jelez gyűjtögetést, lehet keresni hasonló mintákat egy rutinnal, és további tech elemzésnek vetni alá a kapott chartokat. Végül az dönt, hogy jól néz-e ki a cucc, és van-e rajta szűk beszálló. Mármint így kéne lennie. Valójában túl könnyen bemagyarázom magamnak, hogy amire készülök épp, az jó. Aztán mikor már felfokozott idegállapotban megnyomom a BUY-t, lehiggadok, és kitalálom, hogy akkor ez most mire lesz jó. Ez persze hülyeség, de szépen nyomon követhető például az ADSX vagy a NEXC ábráján. És akkor az ATML-ről nem is beszélek, amit tökéletesen fonákban játszottam meg. Azaz a csúcsnál vettem, és a mélyponton adtam. Pár nappal később újra kitört, és már jézusom. Iderakom a chartot, újabb elrettentésnek. A világ leghülyébb trédje:

Itt például nem sokat mutat a CMF, azt jelzi, hogy a megelőző emelkedés brutálisan egyértelmű volt, a könnyed őszi esés viszont olyan kis határozatlanka. Most hogy újra dübörög a gazdaság, nem csoda hogy a CMF is magas, ilyenkor nincs jelentősége. Akkor van, mikor valami trendfordulót előrejelez, vagy megerősít például. Mikor a forgalom és a záróárak már mennének, de az árfolyamot még nem engedi a trend. Na mára ennyi, de lehet hogy mindjárt folytatom. Úgyis itt a karácsony, legyen mit a fa alá rakni.

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

A CMF egy dekával sem ér többet, mint a sima forgalom szvsz, viszont kiváló időtöltés :)

Névtelen írta...

NEXC beszáló jó volt. Ha pozi építés lett volna első kis pozi okt 23-a körül a rövid eső trend kitörésnél, 2. az általad is behúzott ellenállás átvitelénél. Kiszállás az előzőek átalagára alatt vagy a középtávú trend törésénél (dec 20 - cca 6.50 alatt)most nem tom hol áll - megnéztem most - nem ment 6.50 alá, ma 7.97-en zárt :)
Az általad lejátszott rövid játék is jó, ha maradt rajta valami :)

ADSX- egy napi átlagforgalom 10xes napon csakis daytrade, mert valaki biztos nem normális :) Aztán majd meglátni mi marad a lelkesedésből. itt 2. 1.9-nél 1.8-es stoppal vettem volna és most megnézem a mai chartot :)Épp kiütött volna :(

SONE-3szög kitörést mindig érdemes megpróbálni, csak a stopszintet nehéz jól belőni
a, 3szög csúcsa cca 4.96
b, az utsú minimum cca 4.75
napi záróban az a, is megélt volna

Szélanyó írta...

NEXC: valóban jól megy most is, de sokat oldalazott, én meg rövid távon akartam, ahhoz viszont kései volt kicsit a beszálló. Nyerő lett azért.

SONE: "napi záróban" alatt azt érted, hogy a napon belüli mozgást figyelmen kívül hagynád, és csak zárás körül hoznál döntést? Ebben azért nagy bukta is belecsúszhat. Persze sok kicsi meg esetleg nem. Ha erre gondoltál egyáltalán.

CMF: Valóban nem valami tökéletes formula, már csak a gapek figyelmen kívül hagyása miatt is. Azért kereséshez elég jó, sok valódi és korai akkumulációt meg lehet találni vele. Elemzéshez nem használom, mert a sima forgalom is elég látványos általában. Ha meg nem, akkor úgyse számít.

Névtelen írta...

Sone, igen. Napon túli középtávú poziknál már csak a napi záró számít. Swingnél (párnapos max 2 hét, tőkeáttétellel) nyilván nem, de igazából a kockázat számít, ha berakod a gépi stopot akkor a min max számít és volás papírnál tágabb stop kell.

Szélanyó írta...

Az a tervem, hogy visszatérek a mozgóátlagos kiszálláshoz. Ha leszúr a megfelelő MA-hoz, vagy akár alá, az nem baj, csak ha alá tud zárni este. Ehhez nem jó a gépi stop, vagy esetleg a következő fontos MA-hoz kell rakni, biztonság kedvéért. Este kell figyelni. Végülis egy nap alatt is zuhanhat akármekkorát, bár azt általában gappel csinálja, az ellen meg így se védekezek. Persze gap felfelé ugyanakkora valószínűséggel fordul elő.

Beszállásnál is megvárnám az estét, és ha jól tud zárni a papír, akkor szállok be zárás előtt. Ha túl jól zár, az is baj. Túl magas a kockázat az elméleti céláramhoz képest.

Na ezekkel fogok kísérletezni a nem túl nagy watchlistemen.