2006-12-21

Nagykarácsony

Két kínai papírt is elkaptam egész jól: CHINA és CAAS, de főleg CAAS. Rájuk írtam, ami eszembe jutott róluk, úgyhogy inkább továbblépnék kicsit a jövő felé. Beszállónak továbbra is a fiatal bikák szép konszolidációinak alarmozását és csilingelés esetén megfontolt megvételét szeretem, bár az alarmozás feltételezi, hogy a gép előtt ülök, tehát nem igazán napi gyertyán játszom, véletlenszerű időpontokban. Azt is lehetne stop buy-jal, de akkor meg ugye túlköltekezés esete állhatna fenn, a napon belüli 4x tőkéig, a 2x felett, amit este kényszervágnak és végem.
.
Kiszállás a konszolidáció alatti fontos támasz alatt valamivel, illetve ezt tologatva valahogy felfele. Esetleg kibővítve egy olyannal, hogy ha momentum van, és lassul, akkor csak úgy eladni mielőtt a stop kivág. Mondjuk nyitóáron, olyankor úgyis optimista a nép. Vagy se. Stop tologatás nehéz ügy, mert világos, hogy ha átlag 3 napig tart egy pozim, akkor nem ideális naponta tolni a stopot, kb fél-egy óránként kéne, ami megint melléüléssel jár.
.
Dehát most vagy momentumot játszunk, vagy trendet. Utóbbi nagyon bealtat, és nem tanulok belőle túl sokat, vagyis túl gyorsan, szóval inkább előbbi. Ez viszont időigényes, és közben azért pénzt is kell keresni, amikor lehet. Legjobb lenne mindjárt 5milliót keresni, és gyorsan elkezdeni megélhetési kereskedni.
.
Na vidám ünneplést mindenkinek, aki a hosszas hallgatásom ellenére betévedt ide!

10 megjegyzés:

Névtelen írta...

Boldog karácsonyt!

Névtelen írta...

Szia Anyónk!

Békés, Boldog Karácsonyt neked!:))

Névtelen írta...

És természetesen mindenkinek aki olvassa a bloggodat!:))

Névtelen írta...

Túlköltekezés elkerülésére javaslom az OCA-group-ok használatát.

Ezenkívül kívánok eredményes, profitban gazdag új évet!

Szélanyó írta...

OCA group-ok viszont csak egy elsülést engedélyeznek, azaz egy nagy pozit érdemes velük kötni, nem sok picit. Vagy tévedek? Örülnék:)

Mindenkinek mégegyszer nagyon boldogat!

Névtelen írta...

Persze. De lehet akárhány OCA groupod. Az összes megbízásodat csoportosítod annyi groupba, hogy ha mindegyik elsül akkor vagy 2x tőkénél. Némi fejszámolással sikerülhet. Így is lemaradhatsz jó lehetőségről a vele egy csoportban lévő másik miatt, de mégis jobb, mint a semmi, ha nem ülhetsz és figyelhetsz folyamatosan.

Névtelen írta...

Kellemes Húsvéti Ünnepeket ! :)

A trendkövetés ideális beszállóinak egyike a momentum a kettő nem zárja ki egymást. Ezen napon belül nyilván a momentum alján a legjobb a vétel és legrosszabb a tetején. Ha intraday tudod követni akkor a felénél már látszik, hogy ez momentum, pláne, ha a forgalom is igazolja. Tény hogy jól elkapni nem egyszerű.

CHINA - az lehet, hogy kitörésnek látszott, de az emelkedő ék trendford alakzat amiből nagyobb a valószínűsége a letörésnek. Itt épp működött a TA :)Az meg pech, hogy a középtávú trend (aug közepe-ma) egy pillanatig sem került veszélybe.

CAAS-Jó tréd, bár az 1. pozi napon belüli forgalom momentumra nem annyira, de minden jó, ha vége :)
Amúgy a 2. pozi simán tartható lenne, a beszálló kiváló a nov 13-tól tartó trend mindmáig tart, nincs törés.

Szélanyó írta...

Az OCA bonyolítása helyett mégis inkább a watchlist bámulást választom cande-glance-szel, ahol egy oldalon látom az összes kedvencemet. Vagy az alarm, az még jobb. Inkább a macera, mint az egymást hatástalanító OCÁk:)

CHINA: mikor beszálltam még nem volt ék, csak egy szép bullish hsz. Dehát az is törhet lefele, senki se tiltja neki, viszont előtte csúncsán felszúrt, amivel összehozta az éket és engem meg berángatott a trédbe. A trend szempontjából már nagyon drága volt 9.25-ön is, úgyhogy korrekcióra számítani kellett, ettől még a trend persze nincs veszve.

CAAS: szokás szerint az is rövid távra indult, magyarul az eredeti stopom alá hagytam menni, timeframe-et váltottam menet közben, ami tilos ugye.

Névtelen írta...

Ha daytrade-nek indítasz és lehet napon túli a pozi, akkor valamikor timeframe-t kell váltanod (ezt én intraday és megteszem) 5p/15p/30p stb. Viszont a kereskedési szünet miatt plusz kockázat (gap nyitás)lép be a részvpiacok esetében. Devzán ilyen gyakorlatilag nincs, vagyis itt könnyebb a folyamatos timeframe váltás és stopigazítás.
Rv esetén nem tehetsz mást napon túlra tervezés esetén, hogy szűkebb daytrade stoppal indulsz és nap végén eldöntöd (pl ha stopot 0-ba tudod húzni és még van felette tartalék), hogy átviszed-e.
Metodika és kockázat kérdése.

Szélanyó írta...

Hát nem daytrade-nek indult, hanem swingnek, de hosszabb pozi lett belőle, mert úgy gondoltam, attól, hogy nagyobbat korrigál mint szeretném, még nem veszti érvényét a trend. Ez a baj. Tudni kell előre, hogy trendre, vagy csak momentumra játszik az ember, a kezdeti kockázat miatt. Asszem trendnek fogom indítani ezentúl őket, és csak akkor játszom momentumra, ha az már eléggé nyilvánvalóan fel van gyorsulva.

A kezdeti nagyobb kockázatnak viszont olcsóbb papírok az ára. Ami egyben kevesebb lehetőséget is jelent. De lényeg, hogy működjön.