2006-12-21

MGIC

Jaj elfeledkeztem még egy nagyon tanulságos befektetésemről. Jól szemlélteti a szokásos hibáimat. Jön egy durva emelkedés egy papírban, sokszoros forgalommal. Mikor konszolidál, beszállok, hogy hajrá, mehet tovább holnap. Holnap gap down vagy minimum egy nagy esés, erre nem vagyok hajlandó eladni, mert túl sokat kockáztattam eleve. Inkább kivárom az emelkedést. Nem jön. Akkor nem érdekel, tartom. Úgyis igazam lesz egyszer. MGIC esetében fél évvel később lett igazam, addig csak a szenvedés jutott. A rá eső tőke fél évig nem dolgozott. Az mondjuk 1000%-os évi termeléssel számolva 500% haszonáldozat. Most hogy elkezdene dolgozni, kidobtam, mondván, hogy most relatív drága, és nagyon utálom, illikvid gombatenyészet az egész. És különben is mennyi szenvedést okozott már lelkileg az, hogy megvan.
.
Tehát akkor szállok be, mikor már annyira evidens, hogy emelkedés van, hogy igaziból már mindenki benne is van. Tehát esés lesz. Támasz sehol. Stop sehova. És akkor szállok ki, mikor végre rendesen trendel felfele. Ma megint kitört. Megint a tervezetlenség netovábbja.
.
Na de legalább túlvagyok rajta. 2007-től ilyet ne!

15 megjegyzés:

Névtelen írta...

2007-től ilyet ne!
...
Igaz, akkor prospektust se fogsz kapni többet :)

Szélanyó írta...

Na igen, a prospektus, annak nagyon örültem:)

Névtelen írta...

Anyó, te olyan bölcs vagy, mit tennél a helyemben, ha egy hülye ismerősöd melletted olvasna fel fél órán keresztül angolul egy könyből, ami amúgy nagyon jó, de éppen nagyon nem érdekel téged? :)

Névtelen írta...

A válság hamar megoldódott szerencsére.

Szélanyó írta...

Adnék neki karácsonyi sütit!

Névtelen írta...

Oké, megjegyzem!

Névtelen írta...

Macskarom, Szélanyó, Sennacherib !

Békés Boldog Új Évet a jelenlegi és a leendő amerikás magyaroknak, a "messzi óhazából". Jövőre ott találkozunk, előtte esetleg az Emkénél :)

Névtelen írta...

Neked is sok sikert 2007-re!
Valóban célszerű lenne még New York előtt találkozni valahol. És nem a reptérre gondoltam :))

Névtelen írta...

Boldog új évet mindannyiótoknak! :)

Szélanyó írta...

Köszi és viszont kívánom! Meg együnk is kávét valóban! Jól ropog.:)

Névtelen írta...

Senna !
Angolul olvasás-hallgatás probléma. Először megvizsgálnám az olvasó nemét, ezzel lehet optimalizálni a figyelem koordinációt, különösen a hallgatáshoz nem szükséges érzékszervek tekintetében :)

Névtelen írta...

Az illető neme sajnos (vagy inkább szerencsére) semmilyen különleges szervre nincs hatással, de többet nem mondhatok róla, úgyis hamar összetippelgetheted, kiről lehet szó :)

Szélanyó írta...

Na azért ismerek olyat, akinek különleges szerveire is hatással van annak az illetőnek a neme, akiről már majdnem nyíltan kimondhatjuk, hogy szeret angolul felolvasni!:)

Névtelen írta...

Igen, de az az illető, akinek az a másik illető a szerveire hatással van, nem én vagyok, és akkor sikerült a magyar nyelvtan mondattani lehetőségeit kellőképpen kihasználni. :))

Névtelen írta...

Hogy ti milyen filológiai gyöngyszemeket tudtok előállítani ilyen késői időpontokban is! :)