2007-01-05

Megvan az első

Idővel belejövök, ha igaz a mondás, hogy idővel például valaki belejön valamibe. A videózás ötletét Brian Shannon Alpha Trends blogja inspirálta, tisztelet és köszönet.
.
ATML, BKHM, CMOS, CPWR, FAX, FBR, KRY
Ezeket mutogatom be az első anyagban, a watchlistem első fele. Folyt. köv.

Tudom, hogy halk lett, de csak most találtam meg a mikrofon tolókáját a sok ablak között, bocs.
De jobb is így, én már hallottam, iszonyú!

12 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szélanyó,
FAX-ot milyen időtávra tervezed, ha kitör? Tünemény a papír :), 1987 óta gyakorlatilag sértetlen uptrend, most több éve konszolidál, egyébként ATH közelében. De iszonyúan pici a true range, nehéz benne momentumra vadászni. Ha keményen összeszedi magát és megy, mint a meszes, akkor két nap alatt emelkedik 20-30 centet. Igaz viszont, hogy éppen ezért a stopod is szűk lehet.

A másik komment-alany CMOS: nála elég közeli ellenállás az elhagyott többéves bearish tr talpa 6,2x körül.

Névtelen írta...

Egy kicsit kevés basszus jött át a hangodból, de amúgy ilyesmi a valóságban is. Hidd el, nem olyan rossz :)

Néhány tickert felírtam ezek közül, megnézem, majd nyilatkozom reagálok azokra is.

Névtelen írta...

BKHM tetszik, ha kitör, vehető szerintem is.
CMOS kitörésben már 5.3 áttörésekor vehető, így a stop se olyan nagyon tág.
CPWR nem tetszik, megy a piac után, de felfelé alig követte. Szívesebben beleadnék egy letörésbe, mint amennyire belevennék egy kitörésbe.
FBR tetszik, főleg azért, mert ereszkedik a konszolidációja, érezni benne egy adag szívatást, ijesztést, ezért jobb esélye van, hogy kitörjön. A stop se tág.
KRY konszolidációja túl tág, esetleg egy belőle való kitöréskor egy pihenőből való kitörést lehetne megvenni benne, de a nagy konszolidáció kitörését békén hagynám.

Névtelen írta...

Elképesztőan tanulságos, hogy mennyire más szemmel nézzük néha a papírokat.

Szélanyó írta...

Na igen, időtávok, célárak, kezdeti kockázat, ezek még nagyon hiányoznak. Nem akarom azt a szokásos hibát elkövetni, hogy rámutatok néhány szerintem szép helyzetre, aztán úgyhagyom, hogy de szép volt. A lényeg a hogyan, nem a mit.

Most nem otthon vagyok, úgyhogy csak emlékezetből reagálok erre-arra: FAX a háromszög miatt esélyes egy gyorsabb emelkedésre, csak ehhez forgalom is kell. A többit majd chartról visszanézem, csak el kell küldenem a kommentet, mert lefagy néha ez a laptop és elvész amit írtam.

Szélanyó írta...

FAX: a stockcharts szerint 97-2001 között zuhanórepülés, nem is ATH környékén van. Az amibroker (yahoo adatok) szerint viszont töretlen uptrend valóban. Nem gyorsan mozog úgy általában, de a hozamot a kockázathoz képest nézem, amit a chart számok nélkül is jól tükröz.
Ha olyan meredeken emelkedik majd mint 2002-03-ban, az 100% két év alatt, nem olyan rossz. Tőkeáttét kérdése minden, ami meg kockázat kérdése.

Időtáv: elkezdeném a meglévő trend MA-követésével, és ha begyorsul, gyorsítok a MA-n, akár intraday mélységig, így lesz a trendnek induló trédből momentum néha. Ez persze elképzelés. De még mindig tartom, hogy jobb lecsapni az ajándék profitra egy durva momentum miatt, mint azt várni, hátha ezentúl mindig így fog menni, és ezért hagyni elúszni a nagy részét. Trend végét is jelentheti a begyorsulás. Rugalmas hozzáállást igényel, ami nem összetévesztendő a hangulatfüggő döntéshozatallal.

Szélanyó írta...

CMOS: valóban van 6.00nál egy jó kis ellenállás, de a mostani forgalom és vehemencia elég meggyőző. Alacsony kockázattal kell beszállni, és megy amíg megy. Ha van momentum, le lehet rá csapni hamar. Pl. ha 4.00 nál megvettem volna az előző kitörésnél, 5.10-nél már zárni is lehetett volna, mikor leült a roham. Persze lehet hogy felvásárlás gyanúja merült fel, vagy hasonló, és mostantól mindig 5 usd lesz:) Lusta vagyok most utánajárni.

Szélanyó írta...

CPWR: shortolás előtt azért valami meggyőző trendfordulós jel A kéne nekem a letörésen kívül. A trend most bika, még ha követi is a piacot július óta. A piac trendjét se tudjuk, meddig tart. Szóval az első letörést kihagynám, ahogy az első emelkedésbe se szeretek beleszállni. A második a legjobb általában és szerény véleményem szerint.:)

Szélanyó írta...

FBR nekem nem tűnik ereszkedőnek, épp a stabil oldalazása izgató számomra. Az előző körben ereszkedett, akkor aztán veszélyes vaolt. Ez esetben is jó volt a második kör, de napi gyertyán csak 7.75 környékén engedett volna beszállni mondjuk záróban. Ha az intraday mozgást figyelmen kívül hagyjuk, a dec 15-i kamu kitörésből kimaradhatunk, és megvehetjük a dec 20-it. Meg főleg a harmadik kört a jövő héten:) Talán. A trendfordításhoz a szép mozgáson túl jó forgalom is kell, ami FBR esetén megvan.

KRY: a konszolidáció arányai nekem már ideálisak egy kitöréshez, lehet be is próbálkoznék itt egy vétellel a pénteki nap miatt. 3.80-nál megvettem mondjuk, 5.10 környékén célár, 3.50-nél stop, r/r=30/130, ami elég jónak tűnik. Mondjuk konkrétan még nem tört ki, akkor viszont majd egyből felugrik 4.25-re, ahogy lenni szokott:)

Ez persze mind fikció, nehogy valaki elhiggye, amiket jósolok, valaha. Ezt majd ki kell írnom, az oldal tetejére, ha tippeket osztogatok, mert sokan hajlamosak gondolkodás nélkül megjátszani tippeket és én ugyan nem vállalok értük felelősséget:)

Névtelen írta...

"A kockázatok és mellékhetások tekintetében..." Aki gondolkodás nélkül megjtszik tippeket, azt a figyelmeztetsé sem fogja viszatartani, amíg meg nem tanulja a leckét.

Névtelen írta...

Bocs, egy kicsit sok lett az elírás. :(

Szélanyó írta...

Hát akkor csak azért írom ki, hogy ne kelljen minden mondatom után hozzátenni, hogy "szerintem", meg "talán", meg ilyeneket, amik egy idő után olyan bénán hatnak, mégis szükség van rájuk, mert kívülálló félreérti nélkülük a hozzáállásomat, és eltanulja a hülyeséget, elbizakodottságot:)