2007-01-08

Watchlist 2/2

Még mindig macerásabb videót készíteni, mint nem, legrosszabb már nem is a hangom, hanem hogy kb 6 percnél nem lehet hosszabb a duma. Mondjuk ennél több időt nem is szívesen rabolnék el az emberiség rám eső részétől, de akkor is nehéz tömören fogalmazni és nem beszélni túl sok baromságot... És mégis, ha el tudom mondani értelmesen, mit akarok, az nagy épülésemre szolgál, úgyhogy egyelőre nem adom fel ezt a kegyetlenséget.
.
MITI, ONNN, PGLA, SIGA, STXN, THLD, TKO, TRMM, ZHNE
Némelyik már túl van a kitörésen, de tovább figyelem. A lista tartalmaz régi és új elemeket is.

Amit már nincs értelme képaláfestéssel, bariton vagy basszus hangon előadni, azt továbbra is írásban fogom:
.
1) Miért készítem a watchlistet?
- Már vártam a kérdést. Egy sokkal bővebb listából válogattam ki az igazán nekem tetszőket, látványosakat, hogy kisérletezzek velük szokás szerint. Tervem az, hogy a kitörés napján záráskor (megfelelő zárás esetén) beszállok, és tartom trendre a long pozit, amíg valami abnormális momentum be nem indul, mert akkor inkább azt lekövetem és nem adok vissza senkinek semmit a nagy nyerőből. Nem várok 2 hónapot, amíg azt lekorrigálja, hanem közben összeszedek 3 másik ilyen papírból csomó pénzt. Ehhez kell a watchlist, de az is lehet, hogy simán a napi top gainerekből megtalálnám az izgalmas setupokat, ha már úgyis emelkedő nap tetején vásárlok este. Majd utóbbira is teszek kisérletet. A két keresés mehet párhuzamosan.
.
2) Hogyan keresem ezeket a konszolidációkat?
- Az első videóban megemlítettem, hogy a pozitív MACD esetén gondolom azt, hogy bullishak vagyunk, és a csökkenő SMA(3,Histogram) esetén meg azt gondolom, hogy pihen a bika, jó eséllyel a szép konszolidáció beleesik ezekbe a kategóriákba. Vagy valamelyik nap megtalálom, mikor épp teljesíti ezeket. 1-10 usd közötti nem-BB-s, nem-PINK-es papírokat akarok, min. 400k átlagforgalommal, ha jól emlékszem. A forgalom végülis nem is olyan fontos, ha csak a záróárakat használom, lehet, csökkentem majd az elvárásaimat. Csak hát kis forgalomhoz nagy slippage jár, nagy spread. Ronda és lassú grafikon. Hirtelen mozgások. Az olcsó papírság azért fontos, hogy alacsony kockázattal be tudjak szállni hosszabb távra, mint dt/swing. Ez nagyon nehezíti a dolgomat, mert a drágább papírok jobban tetszenek. Viszont jobban is követik a piacot, nehéz velük mindig működő stratégiát építeni. Persze ez lehet, hogy téves megfigyelés részemről. Az olcsóságnak is van határa, 1 usd alatt már nem nagyon nasdaqozhatnak a cégek, ez alá nem megyek a keresésben.
.
3) Mit akarok velük kezdeni?
- Forgalmas erős emelkedő nap kell, ami kidugja a fejét, elég erős, de nem túl erős jel egy következő momentumra. Túl erős nap végén nehéz jó kockázat/hozamos belépést produkálni, jó stopot találni. Elméleti célárban is bizonytalan vagyok sok esetben, a második videóban majdnem zavarba is hozom magam, de aztán kivágom magam azzal, hogy játsszunk trendre, ne nézzük meddig mehet. Valóban. Ha elég erős bullish jelünk van, és elég szűk belépőnk, biztos elég magasra felviheti még a lendület, nem kell parázni, jó lesz az R/R. Célár amúgy nincs, választok egy oda illő mozgóátlagot, és az alá zárás esetén zárom a pozit. Amíg be nem indul a mozgás, addig ez nehéz, mert értelmetlen a mozgóátlag, mikor nem mozog. Ilyenkor a kezdeti valamilyen technikai támasz lesz a mértékadó, például a kitörő nap alja, vagy az előző néhány nap minimumja. Nincs auto-stop, záráskor gép előtt ülök, és figyelem, ki akar rossz helyre zárni, kicsukom kézzel. Akár limitáron, amivel nyerhetek néhány centet. Venni is tudom limittel, és a vételi lehetőségeket is estefelé kell vadászni, így napi 1-2 órában a kereskedésen túl is vagyok. Aktív és rugalmas tech elemzésre lesz szükségem, ez kell a helyes mozgóátlag megválasztásához, és a megfelelő papírok kiválasztásához.
.
Az időmet kontrollálni, ez a nagyon fontos, hogy ne mosott hulla legyek nap végére, mert az nem bír jó döntéseket hozni, valójában nem is érdekli semmi. Ezek a terveim, meglátjuk mi sül ki belőlük.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ja akkor jó, már kérdeztem volna, hogy hol van a videó, amiről beszéltél.
Azér nem rossz, hogy éppen feltetted, és máris olvasom, ezt a múltkor is bejátszottam az azóta törölt tesztvideóval :)

Szélanyó írta...

Ha rákattintasz az egyik (az egy) videóra (nem a play gombnál, hanem csak úgy) felugrik a youtube-os oldal, ott megvannak még a tesztvideók is, ha csak jó zenét akarsz hallgatni:)) De majd úgyis megkapod a DT-diszkográfiát, csak hát videoklippel mégis jobb:)

Névtelen írta...

Na, megy ez :)
Bár amikor halálhörgésre emlékeztető hangot adtál a másfeledik percnél, az még nem volt az igazi :)
Tetszett néhány most is, TRMM a legszebb nekem. De most mennem kell, mert késő van.