2008-10-22

BK, ANN


Még két sima kistopp.
.
Noha hetente továbbra is csak 3 pozim lehet, csökkentem az initial risk méretét 1 ezrelékre. Ettől az intézkedéstől azt várom rövidtávon, hogy az egyes pozícióknak nem fogok túl nagy jelentőséget tulajdonítani. Nem gazdagodom meg, nem szegényedek el, csak tesztelem a meglátásaimat, hogy mire lehetőségem nyílik majd rendesen játszani, még legyenek fogalmaim arról, mi az, hogy piac.
.
Háromszögeket, bázisokat bárhol találni, nagyon sok ilyen sután sül el viszont. A zsírkirály az lenne, ha nagyobb távlatú képen fedeznék fel marhajó dolgokat, trendfordulót, satöbbit, ami alapján már úgy közelítenék a picire, hogy ha ott kialakul valami, bármi, satöbbi, akkor azt nem egy napközis csoport figyeli, hanem elég nagy felhajtás lesz körülötte, ha kitör vagy beszűkül vagy mittomén, satöbbi. Tehát a nagyból bele a kicsibe, izé a bigyóban, dupla császármorzsa, satöbbi. Akár pozícióépítéssel-bontással egybekötve. Ahogy tisztulgat a nagy kép, meg ahogy árnyalódik.
.
Honnan jutott ez most eszembe? Vagy mi ez egyáltalán? Onnan, hogy már akkor spekulálok, mikor valamelyik devizában tartom a tőkémet. Ha nem cserélem le a dolláromat valami másra, azzal a dollár erősödésére teszek, ha nem is tudatosan. A forintot nem is említve. Tehát ha nem játszom ezt a szarakodós heti 3 dt-t részvényekkel, akkor is játszik a pénzem folyamatosan, érdemes tehát figyelnem a devizákat. Olyan befektetés ez, amit nem kell vállalnom. Csak azt dönthetem el, melyik "cégbe" fektessek.
.
Mondjuk nem bírok összefüggést felfedezni a bekezdéseim között, pedig eredetileg lett volna, most mégis közzé teszem őket, mert igénytelen és lusta vagyok.

Nincsenek megjegyzések: