2006-09-16

3 DT + 1 új technika

A héten keveset kereskedtem, inkább dolgoztam egy kis hagyományos munkát, hátha kifizetik. A 3 dt lehetőségemet ellőttem azért, két kis nyerő, egy kis vesztő a mérleg. És az a tanulság, hogy ez így nem okoz nekem örömet. A rend kedvéért berakom ide a 3 trédet, de sok köszönet nem lesz bennük.

Inkább abban az új stratégiában, amit egyéjszakázásra fejlesztek már megint.

Persze van gap-kockázat, de cserébe sokat ígér egyelőre. A módszer nem valami eredeti, a 200 figyelt papíromból (akiket szektorok szerint gyűjtögettem) felírom azt, aki 1-2-sok napos széép formációkat, ellenállásokat, támaszokat produkál, és beállítok rájuk alarmot, hogy tudjam, mikor törni próbálnak. A próbál szó a kulcs. Ugyanis ekkor nem lépek piacra, megvárok egy szűk intraday patternt, vagy egy széép visszatesztet, amiből tudok egy szűk beszállót produkálni. Beszállok, ha ismét törik a kis pattern, és alástoppolom. A kockázat alacsony. Másnapig ott tartom a stopot, nem érdekel, mennyit nyerhetnék aznap. Reggel viszont egyből kiszállok, ha a félórás emát elfoglalják. Azaz áttörik egy gyertyával, és még tovább tudnak menni. (Egy gyertyával gyakran áttörik, megérintik, hogy aztán egyből fordítsanak, ezért várok két gyertyát. Sokan kereskednek mozgóátlagoknál, nem árt kis helyet hagyni a csatának.)

A módszer lelke, hogy minden nap piac előtt végig kell bogarászni a 200 papírt, és be kell állítani az alarmokat. Ez 1-2 óra munka szerintem. Reggel ezerrel kell figyelni a jó zárásért, aztán, vagy akár közben is, be lehet szállni újabb 2x tőkével a másnapi pozícióba, ha kapok jelet. A másik lelke ugye az, hogy a nagy formáció törése után még egy kicsit is meg kell várni, ha ez nincs, nincs buli se. No Martini, no party.

Ha megvolt az aznapi entry, beállítom a stopot, és nem érdekel többé a piac, lehet dolgozni, pihenni, szórakozni. Ha kidob, persze még van esélyem beszállni egy másikba, ha közben kapok jelet. 15 vizsgált esetből 3 végződött eddig dt-kistoppolódással, és átlagosan 10-20 alarm van beállítva, tehát akár mind az öt éjjel poziban lehetek 2x tőkével. Az eddigi átlagos teljesítmény +1,4% nettó, ami persze csökkenni fog idővel, mindig ez van. Pláne a gyakorlati kivitelezéssel. Szóval ez csak jelzés értékű egyelőre. Érdemes folytatni a tesztet, azt jelenti.


3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia Szélanyó!

Úgy látom Amibroker-t használsz. A Főmenü|Edit|Delete quotation segít eltüntetni az IB kamu tüskéket, ha szebb chartokat akarsz látni. Kicsit körülményes, mert előtte pontosan rá kell állni a hibás gyertyára, de megéri.

Üdv!

Szélanyó írta...

Kösz szépen, ezt nem tudtam!

Szélanyó írta...

Mondjuk csak néhány nappal később érdemes kiszedni ezeket a gyertyákat, mert különben update-nél újra megjelenik. Vagy újra ki kell szedni.