2007-09-25

OFF

Tegnap este óta a gépem mereven elzárkózik az egyik merevlemezem felismerésétől. Nézzük a rossz oldalát: eltűnt egy csomó adatom, azt se tudom, mik. Ami pótolhatatlan: több évnyi fénykép. Ami pótolható: minden más, kb 170 gigányi szemét, mindenhonnan összehordott, letöltött file-ok. Nézzük a jó oldalát: nem kell 170 gigányi szemetet leválogatni, rendbetenni. Ami fontos, újra megszerzem. A legfontosabbak szerencsére megmaradtak.
.
Robert de Niro mondotta a csőrös kollégának (Val Kilmer) a Szemtől szembenben (utána megbeszélhetjük a Szabadítsátok ki Willitet is): ha bankrablással akarod keresni a kenyered, úgy kell alakítanod az életed, hogy ne legyen semmi, amit ne tudnál fél perc alatt magad mögött hagyni (pongyolán idézve). Mer hogy csőrös kolléga szerelmes lett ugye. A párhuzam kézenfekvő. Három év alatt 5 vinyóm pusztult el, és még mindig tartok olyan adatokat a gépemen, amik pótolhatatlanok és fontosak. Például fotók, munkák, zenék vagy a kereskedésem lenyomatai. Az archiválás fárasztó vagy drága, de hasznos. Ugyanakkor, ha felrobbanna a gépem, egy ideig nem jutna eszembe semmi, ami nélkül ne tudnám folytatni az életem. Némi megkönnyebbüléssel is jár megszabadulni ettől a sok adattól, ami folyton nyomaszt a súlyával.
.
Find all you need in your mind, if you take the time. - Dream Theater
.
Kinek hal meg 5 vinyója 3 év alatt? A Google-nek biztosan. De nekem összesen volt 8 darab az adott timeframe-en. Ideje longolni, mert ez már annyira indokolatlanul rossz arány, hogy már csak javulhat.

8 megjegyzés:

Névtelen írta...

"Ideje longolni"- rögtön vettél négyet ? :)

"Ha bankrablással akarod keresni a kenyered, úgy kell alakítanod az életed, hogy ne legyen semmi, amit ne tudnál fél perc alatt magad mögött hagyni"-nem tudtam, hová tűntél pár hónapra vagy csak fél percre ?

2 hónapja velem is megesett a tragédia, zenés áldozattal, a többi nagy része 3 vagy 2 pld-ban. A DVD nagy találmány :)

Szélanyó írta...

DVD nagy, meg a másik vinyó is nagy találmány, csak lusta voltam archiválni, mondván, 5x nem üt a ménkő ugyanabba a kutyába.

Mondjuk volt egy tanárom, akit állítólag 11x ütött meg a villám életében. És nem abba halt bele. De ez lehet hogy legenda, sose tudni.

Amúgy végre összejött A Tőke, három bankot kellett kirabolnom hozzá. Na jó, vicceltem. Nem jött össze A Tőke:)

Névtelen írta...

szintén off:

Mi az a kép a jobb fölső csücsökben a rózsaszín süti egykori helyén? Honnan van?

p..s: Üdv újra a hajód fedélzetén + jó szelet!

Szélanyó írta...

Á csak egy lemezborító. Passzolnak a színei a megújult nemrózsaszínhez:)

Kösz a szelet, demóban jól fúj:)
Remélem neked is!

Névtelen írta...

Csak mert olyan, mint valami hazai korai szürrealisztikus festmény - ugyanakkor persze mint egy elektromikroszkopikus kép egy orvosi magazinból. Osztán mégiscsak cédéborító. Tetszik.
A széljárás kedvező.Mióta a divergenciákkal navigálok, minden szél jó irányból fúj. Vicces, hogy milyen egyszerű.

Szélanyó írta...

És pullbackesen, ráérősen?
Végig a trendet vagy csak egy-egy momentum erejéig? Vagy ellenkező jelű divergenciáig? Hati vagy részvény? Ne itt beszéljük meg?:)

Névtelen írta...

Kicsit távol voltam, bocs.

Nincsenek különösebb titkaim,tehát:
Alapvetően a hosszabb (60-30 perces bontáson követett) trendet szeretem, ha az adot időtávon látok rá esélyt (van akkora divergencia és feszültség, egyensúlytalanság) - sajna, nem mindíg adódik ilyen táv, akkor marad a partvonal,vagy a fürge "fogd a pénzt és fuss", de abban meg néha otthagyom a pénz egy részét, nem vagyok igazán jó a rövidtávban, bár ott is javulgatok.
Csak a hazai hatin versenyzek, elég jól felmértem a társaság szokásait,a nagyfiúk manipulációit, szóval olyan otthonosan meghitt az egész - ugyanakkor a tőkeáttétellel szépen hoz a vacakabb időkben is. Ez az otthonosság nekem nagyon fontos, ha nagyon idegennek éreztem egy helyet, akkor nem tudtam bízni abban sem, ami pedig ott volt a szemem előtt, szóval nekem kell ez e jól kitanulmányozott terep, a specializálódás, ez van és kész.
A nyitó-zárójel a CCI20-on elinduló divergencia. Nekem az azt jelenti, hogy készülnön kell az akcióra, de minden csak akkor vállalható nagyobb tétellel, ha emellett már a Sto 14,3,3 is átfordul - addig tehát nem lövök a vadra, de egy szélesebb sávban extrém távoli nyitó-stop csapdákat teszek ki, szinte mindig jön apróvad azokba is. Ezt a játékot persze csak a fent jelzett hosszabb időtávon lehet játszani, türelemmel, tágabb stop lossal és nem kavarva bele a rövidtávú ingerenciákat a nagyobb időtáv szabályaiba. Nix ugribugri.
Nagyjából ennyi. Az ördög persze a részletekben lakik, meg bennünk, így aztán azzal mindünknek személyesen kell a maga életmódját kialakítania. Elég egyszerű, még a benne lakozó ördöggel együtt is, de az önfegyelem itt is drákói szigorral megkövetelt szabály.
No, hát kb. ennyi.

Szélanyó írta...

Köszönöm! Én mondjuk arra nem vagyok képes, hogy napi 1-2 signal-ra várva ugyanazt a chartot nézzem, megőrülök ilyenkor általában, bár máskor is, úgyhogy ez nem jó indikátor:)

Az se az igazi, amit most csinálok. Az feküdne nekem, ha 5-10 pozit menedzselgetnék egyszerre, max néhány órás célidővel (mármint ennyi ideig tartani) vagy méginkább tiszta és gyors momentumokat játszani valami brutál szép charton. De mire ezt megtalálja az ember, szintén ideges lesz a sok rondától, amit át kell lapoznia keresés közben. Abba is beleőrülök.

Gyakran napi 500 chartot átlapozok, ami undorító!

Divergenciákat még mindig csak megerősítésre használom, azaz ha kiszúrom hogy lassul egy trend mondjuk, akkor megnyugvással látom, hogy van hozzá divergencia is, tehát tényleg:)

Az a bajom velük, hogy sok a kamu jel, de ezért használsz te is hozzá sto-t is gondolom.