2008-01-30

Eszenpí

Nézzük megint ezt az indexet, ha már múltkor belementünk a butáskodásba! Volt ma már megint kamatdöntés, újabb fél %-ot ejtettek, nagyon segítőkészek igazán. A múltkori 0,75% beindította a korrekciót, aminek amúgy is épp ideje volt már. A mostani 0,5% ugye normál körülmények között marha jó hír lenne a piacnak, a kezdeti lelkesedés után egy fél órával mégis visszaadták az egész emelkedést, sőt. Ez nagyon szép. Forgalom bőven. Tüske a javából.
.
Az ötperces is jól néz ki kívülállóként:
Jelentősége persze számomra elhanyagolható, de arra jó lesz, hogy eltereljem a figyelmet a saját teljesítményemről.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Pedig tök jól elmagyaráztad a 7:0-ás bukószériám okát a minap
(egyébként az már 8:0).

Sajnos ez a helyzet a bukószériával. Érző lények vagyunk és akármennyire is próbáljuk ráeröltetni a szisztematikus, áthághatatlan szabályokon alakuló kereskedést a saját játékunkra, akkor is az van hogy az érzelmeink is beleszólnak. Nem csak nekünk hanem a nagy alapok mozgatóiknak is, effektíve mindenkinek és máris ott tartunk hogy ha az egész érzelmeken alapul akkor mi a bánatért elemzünk chartokat.

Vegyük a rulettet. Épp 12-edszerre van fekete akkor úgyis nemsoká jön a piros és szépen elkezdi rakosgatni az ember exponenciálisan növelve a manit hogy nyerjen és persze hogy jön még 7 másik fekete:) Hasonló ez a stoppokkal is, nyilván risk-reward történet nélkül.

K+F

Szélanyó írta...

Igen, elméletben sokmindent tudok. Tele vagyunk mind olyan közhelyekkel, amiket képtelenek vagyunk alkalmazni a gyakorlatban. Azt sugallod, képtelenség uralkodni magunkon. Én inkább úgy mondanám, nehéz. Ha 1000-szer nem sikerül, meg kell próbálni 1001-edszer is. Persze ésszel. A siker kell az önbizalomhoz, és az önbizalom kell a sikerhez.

A chartelemzés annak egy módja, hogy valami értelmes stratégiád legyen, úgyhogy az összefüggés fordított.