2008-07-04

BANR

Pihenésképp a hosszú hétvégére. Április bolondja! Csak tréfa volt, itt Európában nincs is hosszú hétvége. Mármint most. Azonban az ábrán egy olyan papírt láthatunk, ami az elmúlt hónapok legszebbje, persze csak utólag találtam rá. Mi az, amit nem írtam rá, de elmondandó? Ha célárral megyek neki, félútnál is korábban üt ki, ez világos. Ha megvárom a pánikot (vagy az eredeti stop bukását, vagy egyéb trendfordulót), akkor azt láthatjuk, hogy az első hosszú gyorsulós piros gyertya után még nagyon sokat gyorsul, tehát csak úgy levágni valahol elég felelőtlennek tűnik. Megvárni a volume-spike-ot, azaz az istentelen nagy forgalmú kapitulációt, az a valami. Van ilyen mindig? Nem van. Nem tudom, érdemes-e rá várni, de jelen esetben eléggé. 9.50 környékén már tuti kidobtam volna a volume spike utáni szerencsétlenkedésben legeslegkésőbb, pedig megy ez még tovább, ami már tényleg elképesztő. Lehet, hogy valami baj van a cégnél?:)
.
Jajj, ilyesmin még viccből sem mosolygunk. Emberek kerülhetnek az utcára! Ilyenkor együttérzően csóváljuk a fejünket, és shortoljuk a céget ezerrel, ez a helyes hozzáállás.
.
NEU bei the way, amit tegnap levágtam, ma is esett még egy ordenárét nyitáskor, de aztán visszakúszott. Kicsit önkényesen döntöttem el tegnap, hogy pánik van, cover. A pánik végén kell venni, amit ember legyen a talpán, aki kiszagol. Mármint nem a talpán szagol ki, az mekkora hülyeség lenne már, el sem tudom képzelni. Ki talál ki ilyeneket?

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ilyet tucatjával találsz, beírod hogy financial és kész (ez is bank, még ha banner-naknek is néz ki) :)

Ezeken úgy kereshetsz, hogy eladod őket 2007 július körül és ha még életben van, a profitból felvásárolod 2009 júliusában. Kicsit vársz, autót se kell venni kapsz annyiért egy egész gyárat, mondjuk a GM-et :)

Szélanyó írta...

De itt nem az esés a lényeg, hanem hogy hányszor szólt előtte, hogy "Esni fogok, tessék olcsón megshortolni"! Vagy "Hé, emberek! Valaki elvesztette a postatakarékjegyét!"

És erre kiderül, hogy senkinek nem is volt takarékjegye, mert mindenki elzálogosította mindenét, hogy kínai plazmatévét vegyen, aztán most hogy kifogyott a szussz, csak a takarékos svájciak élnek majd túl. Meg akinek van olaja.

Na megyek dinnyét és belga csokit enni!