2008-03-21

Guten Morgan!

Tegnapi kedvenc pozim volt, de utólag visszanézve eléggé elbizonytalanító a látvány. Mekkorákat akaszthatnék vajon, ha az eredeti stopot elhelyezném, és zárásig tartanám, vagy új csúcsokra menéskor az új mélyhez tologatnám?
.
Közben lehet más belépőket keresni, szóval ettől még nem veszítenék időt. Csak azt veszíteném, hogy több bukóm lenne arányaiban, de a bukó/nyerő méretének aránya talán drasztikusan növekedne. Mert az iszonyat ritka, hogy valami több usd-t menjen komoly visszahúzás nélkül, de trendelve azért előfordulgat ilyesmi.
.
A gond csak az, hogy ha az elején elkapok egy bukószériát, akkor aznapra végem. Ezt azzal lehetne ellensúlyozni, hogy továbbra is csak az extrém beszűkülésekre hajtanék minimális size-zal. És ha néha nincs is szerencsém, máskor busásan visszajöhet ennek az ára.
.
Csomó minden, amit itt írok értelmezhetetlen anélkül, hogy a money management alapszabályokat ismertetném, tehát milyen feltételekkel játszhatok egyáltalán, mikor mennyit bukhatok. Márpedig erről nem áll szándékomban nyilatkozni:) szóval maradjunk annyiban, hogy amíg nem bizonyítok, addig keveset. Így pedig nehéz is bizonyítani, de sikerülni fog.
.
Most ez persze egy felvetés, ami arra jó, hogy a pozijaimat ilyen szemmel is vissza kéne néznem, de a mostani, eddig jónak tűnő rendszert azért csinálgassam szépen tovább.

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

A sárga nyíl jobb volt!

Névtelen írta...

De 2:20 (time) körül miért nem léptél vissza ? 1 nap 2x tilos ugyanazt ? Állítólag a 2. még nagyobb élvezetet okozhat, akár, esetleg, netán :)

Névtelen írta...

Ha rosszul viseled a bukószériát keress olyan rendszert, amiben 3-ból csak egy bukó, de ennek általában ára van. Vagy nagy drawdownt kell elviselni vagy meg kell elégedni kisebb, mondjuk 1,2-1,5-ös átlagos Profit/Loss aránnyal. Pl megveszed az első ema 60 visszatesztet és csak ema 120-nál stopolsz. Persze ema 120-nak emelkedőben kell lennie. Morgan-on degeszre kerested volna Magad :)

A szokványos az sma50 vétel és sma200 stop, egy bull trendben gyakorlatilag a buy&hold stratégiának felel meg, de néha elég nagy DD-vel jár. Ez ugyanúgy müxik 1 perces, mint napos charton feltéve, hogy likvid az árucikk.

Névtelen írta...

No de az anyós hogy kerül a főcímbe ? :)

Szélanyó írta...

Halihó!

1) Sokkal prózaibb oka van, hogy nem szálltam újra be: nem vettem észre a másik (többi) beszállót, mert épp máson játszottam, vagy másra vadásztam. Az időm jelentős részét teszi ki, hogy egy-egy kitörésre váró setupot figyelek, és az esetek nagy részében az idő meg is hozza gyümölcsét, és be is szállok. Vagy elmúlik a setup, és örülök, hogy nem szálltam be. De lényeg, hogy ha sok papírt nézek (márpedig...) akkor sokmindenrő le is maradok egy bizonyos papíron. Ez nem gond önmagában.

2) Rövid bukószériát minimális pozinkénti drawdown-nal kell kombinálnom, ebben a játékban sajnos a level 1 tűnik a legnehezebbnek. Ha ezen sikeresen túlteszem magam, jöhet az értelmes játék értelmes kockázatvállalással:)

3) Anyóst konkrétan észre se vettem, hogy ő is becsempszte magát a főcímbe. Milyen alattomos!

Névtelen írta...

Szélanyó!
Március trédelés szempontjából hogy sikerült?

Szélanyó írta...

Fránya influenza miatt jó sokat kihagytam, de az eredmény olyan kb semmi. Kicsit pozitív.