2008-06-26

GRO, CRAI, CFW, BBND

GRO daily/30min
CRAI daily/30min
CFW daily/30min
BBND daily/30min
.

GRO earnings meglepett, most vagy nem (jól) írták ki előre, vagy elnéztem. Azt se tudom, eladtam volna-e tegnap, ha tudom, hogy ma jelentés. Ugyanennyi erővel teljesülhetett volna a céláram is, és akkor meg hogy örülnék.
.
Még 5 pozim maradt ebből a szériából, aztán végre elmondhatom a véleményem az egészről.

8 megjegyzés:

Névtelen írta...

Csak felfelé játszol, ahogy látom, a DOW meg zakózott vagy 10%-ot. Ez alapvetően befoláysolja az eredményt, és nem azt dönti el, hogy maga a stratégia jó-e. Ha legalább fele részben shortot nyitottál volna, sokkal jobb lenne az eredmény.

Szélanyó írta...

Igen, ez az egyik kikívánkozó véleményem nekem is. Valószínűleg nincs olyan szerencsém, hogy mindig tévedjek, mert abból könnyen lehetne pénzt csinálni:)

Van 2 shortom is, remélem legalább azok összejönnek. Az 50%-ban short nehezen hozható össze számomra, mert az esések előtt nincs olyan látványos készülődés, mint felfele építkezésnél.

Persze lehet máshogy is. Magasabb risk/reward is bevállalható, ha cserébe legalább néha van reward:) Vagy lehet olyan helyeken alacsony R/R-t találni, ahol eddig nem mertem. Pl. letörések után visszateszt a nyakvonalra. Úgyis ott az ellenállás, meg kell próbálni, hátha nem törik át egy pillanatra se.

Névtelen írta...

Nem pont 50-50%-ot mondok. Ha úgy érzed, hogy lefele trend van (következő 1 hónapra pl.), akkor keress elsősorban shortos lehetőséget, vagy legalábbis ne keress longost! Ha úgy érzed felfele trend van, akkor longost. Késtségtelenül van, amikor gyorsan változik a világ, és úgy érzed, a trend is. De sokszor meg hosszabb ideig is kitart egy-egy trend, és érzed, hogy ez még akár hónapokat mehet az adott irányba, és akkor lesz a nagy kasza!
Tehát a stratégia önmagában nem véleményezhető, szerintem hozzá kell rakni a trendet is. Ha akkor, amikor a DOW felfele megy, LONG pozíciókkal sem tudsz nyereséget elérni, az már gáz, akkor a straítégia a rossz. De ha a dow esik, te meg longolsz, és buksz, az semmit nem jelent, a stratégiád nem rossz!!! Azért nem sikerültek a kitörések, mert a piac eladásban volt! Ennyi. Nézz rá shortos papírokra, azoknál a lefele kitörés bejött volna.

Szélanyó írta...

Igen, valószínűleg re kell agálnom a piacról alkotott általános képemre az egyéni pozikban, ahogy a régi nagy öregek csinálják. Feltéve, hogy annak az irányát legalább jól állapítom meg:)

Névtelen írta...

Szerintem az lenne az ideális, ha nem a piacról alkotott véleményed szerint határoznád meg a long/short arányát, inkább állandóan nagyjából azonos kitettséget tartanád. Ha egyáltalán szükség van erre, mert az is kiderülhet, hogy medvepiacon is működik a rendszer akkor is, ha a longok dominálnak, ekkor meg nincs is szükség rá, hogy több short-belépőt keress.

Szélanyó írta...

No ezért nem is akartam a vége előtt levonni a tanulságokat. Nem is lehet két hét alapján, egyébként. Túl sok ilyen hétre viszont nincs is pénzem, szóval papíron kéne folytatni, mindig ez van. Tesztelni a végtelenségig. Ez a baj a napon túli játékkal. Időigényes.

Névtelen írta...

Nem ennyire bonyi a dolog. Trend követésével a legkönnyebb profitálni. Amit trédelsz azon fontos, hogy jól állapítsad meg a trend állapotát és irányát. Az általános piac trendjével ellentétes setupot -szűrés/válogatás esetén - nyilván kevesebb találalunk, de ettől jó lehet. Mostanában tipikusan pl nyersanyagszektorban, olajkapcsoltakban. Shortra meg ott a pénzügy, meg kínai cuccok 0-ig :)

Szélanyó írta...

Majd a végén nagyon kielemzem ezeket, de az a benyomásom, hogy sok jó bullish setup volt, amibe beleléptem, és mikor elhúzódott a piac lejtmenete, minden tönkrement, ami élt és mozgott. Tehát hiába volt előtte bullish. Viszont azt se tudhattam, hogy elhúzódó esés jön-e vagy egy felpattanás. Ennyi tesztből persze nem is fogok ilyen nagy kérdésekre választ kapni.