2007-07-09

AA

A videóban azt fogom mindjárt hazudni, hogy rekord örningsz, meg csudajó hírre esett, mert ez volt az első hír címe az AA earnings bejelentése után. Azóta azt írják már, hogy csökkent a profit, ami számomra azt jelenti, hogy tuti nem rekord, de ez most kit érdekel? A hírek nem izgalmasak sose, csak legfeljebb az a tény, hogy vannak. Épp töltögettem le a Dow chartjait további hasznosításra, és a szemem előtt beszakadt ez a cucc after hoursban. Nyilván earnings volt, de azért megnéztem és tényleg. A lényeg, hogy hogyan reagál a tömeg. És nagyon őszintén, nagyon természetesen reagált, ezért jó momentumot meg szentimentet meg mittomén mit trédelni. Ilyenkor ráadásul nem futnak a charton túlságosan átgondolt stratégiák (aut trading meg ilyesmi), amiket nem extrém helyzetekre hangolnak, hanem a normál napon belüli semmittevésre, mert azzal egész nap lehet pénzt keresni. Itt meg pár perced van rá. Nagyon általánosítva persze, mint mindig.
.
Sokat makogok, meg egyszer benémítom a mikrofont véletlenül, meg ronda orrhangom is van, de így kell szeretni. Másrészt meg a chartot kell nézni, mert tök szép. Azóta ott oldalaz amúgy, ahol abbahagytam a felvételt, szűk vízszintes sávban. A második esés kis meredeksége sejttethette, hogy nem fog túl sokáig tartani, azaz konszolidáció jön. Egy rendes medve jól beszakadt volna nagy piros gyertyákkal másodszor is. Persze később lehet még ez is rendes medve.
.
Amíg töltődik a videó, itt a másik gyönyör mára, a BTJ chartja:

.
Itt meg akkor az AA, ha már BTJ-t játszani mindenki tud, és meggyőződött róla saját szeműleg, hogy bizony a tőzsdén pénzt keresni gyerekjáték. Éljenek az egyszerű dolgok! Csak győzzük kivárni az ilyen lehetőségeket. De most komolyan.
.

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Szevasz Szélanyó Bácsi!

Nagyon jó a videód, érdekes, érthető, köszi hogy így tájékoztatod a többieket! Miért nem longoltad meg a felmenő ágban, vagy túl sokat akar a szarka?

Csinálj még ilyen videókat, szerintem hamarosan kapósak lesznek!

Jó tradelést!

Üdv Sanyi

Szélanyó írta...

Helló!

Nem voltam meggyőződve róla, hogy igazán emelkedni akar, azért nem long. Az a nagy esés eléggé medve irányba befolyásolt.

A videózás nincs örökve sutba dobva, csak szünetel, mert a mostani dolgaimat egyszerűbb egy képen előadni.

Kösz a bíztatást!