2007-07-04

Trailing stop?

Jajj, túladagoltam a chartnézést. Megszállt az az érzés, hogy véletlenszerűen rángatóznak az árak, és csak nagyon ritkán van némi rend, amiből jósolni tudok. Azért ideteszem azt a három cuccost, amiről beszéltem, hogy éjjel kinéztem magamnak és ma bejöttek volna.

.
FITB 30 és 5 percesen:

.
IMCL 30 és 5 percesen:

.
SEPR 30 és 5 percesen:

.
Ha magára akarom hagyni a rendszert, trailing stopot kell alkalmaznom, ami nem biztos hogy rosszabb mint a mozgóátlagos. Mármint kiszálláshoz. Az egyetlen nehézség a megfelelő trailing távolság beállítása. Dehát ennyi bizonytalanság a mozgóátlagokban is van. A trailing stop előnye, hogy a begyorsulós trendek végén jó sokat elhoz elvileg. Amikor a mozgóátlag viszont nem képes alkalmazkodni a fix időtényezője miatt. Ja és mivel teljesen automatikus, kényelmes is és nem kell végigizgulni a pozíciót, hiszen már az elején meg kell hozni a döntéseket. Ez a legjobb benne asszem. Még sose próbáltam ki.
.
Mai kedvenc: ESE 30 és 5 percesen:

Ezen így állítanám be a trailing méretet: megnézem mekkorát szeret rezegni anélkül, hogy irányt váltana, vagy elindulna valahova, pl a mai konszolidáció vastagságát. Ráhagyok mondjuk 10-20%-ot, az kb 30 cent összesen. Ennyi lesz a trailing stop. Valahol megveszem a sáv közepén zárás előtt, hogy átéjszakázzon nekem, a trailing stop kb a sáv alá tolódik magától, másnap meg vagy megy tovább, vagy kidob hamar. Egy érdekes előnye lehet például gap up esetén, hogy az ilyenkor tipikus korrekcióban hamar kicsuk. Meg amit feljebb írtam, a nagy tüskékben végződő gyorsulásokat is jobban hozza el, mint én kézzel. Talán. Mivel egyikről sincs adatom, nem tudom összehasonlítani őket, de jó lenne, ha ezzel hatékonyan ki tudnám iktatni az érzelmeket a zárásokból.

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Na, a mai napot megúsztad bukás nélkül! :-)
Ha ezt folytatód, meglesz a siker!
Sikér!

Névtelen írta...

És akkor már a háromszögelős-kitörős tétel már nem is játék ?
Talán a háromszögelések nem olyan könnyen megjósolhatók (és nem is tudni az-e a jó irány amerre először kibújik) de egyértelműen nagyobbat változik az árfolyam mint rövidtávú konszolidációknál. uff.

Névtelen írta...

Jé most vettem csak észre hogy nevet is lehet adni regi nélkül.
akkor mégeccer uff

Szélanyó írta...

Persze hogy meglesz a siker. Ha másképp gondolnám, nem várnék népünnepélyre, hogy kimaradhassak a piacról:)

Háromszögekkel nincs semmi bajom, sose mondtam ilyet. Az is egy fajtája a konszolidációnak. A rövidtáv meg eléggé relatív fogalom, nem?:) A nagy mozgás is elég relatív. Nem az a lényeg, hogy 100 usd-t emelkedjen egy papír, vagy 18%-ot egy nap alatt, hanem hogy sokáig menjen nagyjából töretlenül egy irányba, hogy a kockázatodhoz képest hozz el sokat. A többi már szorgalom és tőkeáttét kérdése. 10 cent is jó fogás, ha 1millió papírral csinálod, és csak 2 centet kockáztatsz érte. Na jó annyit nehéz:)

Névtelen írta...

Tipp: Ha unod a chartokat akkor esetleg érdemes volna talán az Elliott hullámteóriára ráfeküdni kicsit és utána megnézni a forgalmas papírokon mi a helyzet a trendhullám-konszolidációs hullám fronton.
Véleményem szerint jobb egy módszert nagyon részletesen megtanulni, tesztelni és csak arra fókuszálni és azzal boldogulni mint többet felületesen.
Egyébként igaz hogy erős trendben a háromszög korrekció