2007-07-11

OMNI, INNO

OMNI napos, hetes

INNO

Örömömre szolgál, hogy kiléphettem ma két nyereséges pozimból is, felszabadítva ezzel a tőkémet még nemesebb célokra. Nem biztos hogy átutalom az állatvédőknek, de hogy egy ideig nem akarok hosszú távú pozikon ülni, az az.
.
Vigyázó szememet a DIA =dow30 és XLE =energia (~olaj) papírok komponenseire vetem mostanság, a néhány kedvenc futures/forex-szel együtt ezt a 70 papírt nézem, és keresek rajtuk setupokat nagyon intraday. 1-2 perces gyertyákon, esetleg tickchart. Mivel a brokidíj 1-2 tick oda-vissza, nagyjából 10-20 tickes célár alatt nem izgi egy setup. Nagyon likvid az összes papír, és elég volatilis, szépen mozognak. Nézem melléjük a dow indexet is, lehetőleg azzal egy irányba nyissak már, ha egy mód van rá. Paper trade-del próbálkozom, hogy ne felejtsem el felírni a bukókat is, mert azokat hajlamos az ember, ha csak szemmel tesztel. Itt is, mint mindig, az a legfontosabb kérdés, hol, mikor ismerjem be, ha tévedtem, és szálljak ki egy rossz poziból. A nyerőkből kiszállás se mindegy persze, meg a beszállás se, de ezeknél higgadtabban tudok dönteni, kevésbé jelennek meg az érzelmek, főleg a "nehogy már veszítsek"-feeling. Ezt gyakorolgatom, és eddig papíron jól megy, de ez ugye semmit nem jelent, ahogy azt már a futuresnél láthattuk tavasszal.
.
Nagy kérdés, hogy miért nem a nap vezető papírjaival foglalkozom, extrém volatilitás nagy forgalom mellett. Főleg azért, mert nehézkes őket feltöltögetni az Amibrokerbe folyamatosan, ahogy megjelennek, és ezért inkább a mindig virgonc bluechipekkel foglalkozom, akiket egy idő után majd elkezdek ismerni is. Ha csak addig át nem állok mégis inkább a nehézkes hot-paper-feltöltősdire. Ez utóbbiak másik baja, hogy főleg reggel aktívak, mikor én nem, estére meg mindketten elfáradunk, és jönnek a kamu kitörések, amikből nem lesz semmi. De ez még nem bizonyított. A legeslegjobbak is itt találhatóak, a délután semmiből kitörősek, amik a legcsodálatosabb dolgokra képesek, talán mert senki nem számított rájuk előre, és marha nagy szerepe van a hangulatnak, amit nevezhetünk mániának. Tiszta momentumok és tiszta konszolidációk.
.
Lehet hogy valahogy mindkét csapatot képes leszek figyelni egyszer.

Nincsenek megjegyzések: