2007-08-25

Piacokról kissé

QQQQ

SPY, DIA, IWM

QQQQ-n (Nasdaq 100) úgy néz ki, az augusztus csak egy volt a realizációs hullámokból a hosszú bikában, de azért nem vidám. SPY-on (Standard&Poors 500) és DIA-n (Dow&Industrials 30) a forgalom többet mesél, bár a kép hasonló. Azt várná az ember, hogy a begyorsuló trend vonala hamarosan beszakad, ha nem képes előtte még jobban begyorsulni. IWM (Russell&Crowe 2000) nem gyorsul, sőt inkább lassult az elmúlt évben, a forgalom brutális. Trendvonal nem tört el, bármi jöhet.
.
Valószínű, hogy a hirtelen jött volatilitás miatt sokan áttértek ETF-re, sokkal nagyobb forgalomnövekedést mutatnak ezek, mint az indexek maguk, de azok is csúcsforgalommal futnak. Ez pedig azt jelentené, hogy a daytraderek jobban szeretik az indexeket, mint azok összetevőit. És hogy milyen sokan is vannak ők a piac egészén belül. Vagy pedig valahol sántít a logikám, olyan is volt már.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Új élmények ?

Szélanyó írta...

Teljesen foglalmam sincs, mi történik. El vagyok havazva. Meglepődtem azon is, hogy milyen finoman gusztustalan színű a blogom:) Elszoktam a látványtól.

Annyit tudok a piacról, hogy megvan még a NEXM longom, és nagyon úgy néz ki, mint amit shortolnék. Persze lehet, hogy pont ettől jó longra. Mert ha shortolnám, azt is tuti bebuknám, tehát mivel longolom, nyerni fogok rajta:)

Sokat halljuk, hogy az érzelmeink ellen kell játszani. Ha félek, hogy beszakad, venni kell:) Vagy simán fel kell cserélni a Buy Sell gombokat, és kész a tökéletes stratégia:) Lehet érzésből nyomni végre:)