2007-10-03

RCH ma reggel megint csinált 100%-ot, csont nélkül. Meg kellett volna kockáztatni azt a kínai éjszakát:)

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Háááát....
Anyókám, csak nem állhatom meg, megmondom az őszintét, nekem ez annyira szerencsejáték-szagú, hogy nem bírnék a lehetőségire vágyakozni. Azt viszont tutira ambicionálom, ami -ha kisebb sebességen is, de - folyamatosan működik, hétről hétre. Szolid ügymenetemet add meg nekem ma, meg holnap, meg....

Szélanyó írta...

Gondolom az éjszaka gap-kockázatára gondoltál. Nap közben likvid és tiszta mint a fehér holló:) A szolid ügymenethez pedig: ugyanazt a mozgást csinálja, amit szeretek, csak ő még szépen, mert nincs múltja, nincs semmije, csak a pszichológia, a spekuláció, az emberi természet, ami a tökéletesen kiaknázható setupokat szokta hozni. Persze ilyet nagyon ritkán fogok találni, de pont hogy nem extra kockázatot jelentett számomra, hanem extra profit lehetőséget. A kockázatot a szokásos módon lehetett kezelni.

Persze ha az éjszakára gondoltál, abban egyetértek, azért is szálltam ki zárás előtt.

Névtelen írta...

Itt és most a kínai éjszaka megkockáztatására értettem, de tágabb értelemben is idegenkedem a nagy dobások iránti ambícióktól. A szerencsejáték-érzület nekem itt valami olyat sugall, mint pl. az autózásnál, vagy a (részemről szimulátoros) versenyzésnél a "nagy gáz-nagy fék-nagy temetés" -szituáció. Végigcsinálni a versenyt hibátlanul, a lehető legnagyobb sebességgel - ez igen, taccsra vágni az egészet, mert ötször bejött valami, csak épp hatodszorra nem - ezt soha, semmiképp. Mondhatni, mánikusan a kicsi kockázatokra hajtok és kerülöm a csábítóan nagyot ígérő, de nagy kockázatú helyeket. Többek közt ebben is egyetértek Vakmajommal, hogy a nagy nyerő sohasem igazán jó, az mindig gyanús, mert benne van a nagy bukó esélye is - ezt pedig semmiképp nem tűrhetem. Ugyanakkor természetesen távolról sem állítom, hogy nálam van a tutiság (de ha valakinél ott van, lécci szóljon), csak a szemléletmódok különbözőségét próbáltam jelezni.

Szélanyó írta...

Akkor itt félreértés történt. Én se azt mondtam, hogy a két nap alatt kétszer duplázós papír azért jó, mert ész nélkül neki lehet menni. Itt a tökéletes risk/reward szituáció volt a megnyerő számomra. 50 cent riskért jött volna kb 1000. 1/20. Csak ugye az éjszaka extra risk közben, úgyhogy kevesebbel is beértem:)

Amúgy én is mindig autóversenyes hasonlatokat szoktam felhozni, de ebben az esetben nem arról van szó, hogy fél kerékkel a kavicságyban nyomjuk a túl ideális íveket, hátha nem csúszunk ki, hanem üljünk már be egy kétszer olyan erős kocsiba, és vezessük azt óvatosan, hátha nagyon megnyerjük a versenyt:) Még ha évente csak egyszer is van ilyen lehetőség.

Szóval félrevezető volt a 100%-os rajongásom, mert 1%-nak ugyanúgy örülök, ha 1/20 risk/rewardot jelent:) Nekem maga a chart árulja el a jó setupot, nem is a konkrét számok, azok csak tőkeáttét kérdése. Azzal lehet amúgy kezelni a kockázatosabb papírokat is.

Egyáltalán nem azt akartam sugallni, hogy vegyük meg kínát, mert olyan jól rohan:)

Névtelen írta...

O.K., félreértettelek, az első írásodból tényleg a rajongás-érzet jött át nekem, bocs. Az utóbbi leírás már világos, én is úgy gondolnám.