2006-10-21

FUL

Ha lett volna időm az első momentum végén zárni, ez is tökéletes lett volna. Pár nappal később, a mai forgalom nélküli esésben kiszálltam, hogy jobb helyre pakoljam át a pénzt. A momentumnak vége, újabb oldalazásban vagyunk, nem olyan jók már az esélyek. Persze a papír továbbra is bull, de már nem elég gyors, nem elég szép, nem az én esetem.

Jól bevásároltam ma, mert hétfőn lesz módom figyelni a papírjaimat, tovább nyúzni a stratégiámat. Aztán meg kéne vizsgálni, hogy hogy tudnám napi gyertyákon játszani, meg esetleg ugyanezt fordítva, medveség idején. Zavarna, ha pihenne a pénzem, amíg én dolgozom.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Megy ez. :)
Nem jó keverni az időtávokat. Ha napon túlra trédelsz, akkor a kiinduló chart napos illetve órás a célszerű és vársz a jó beszállóra, ami, ha közelg át a rövid chartra (1-5 perces) Sajnos a nap végén el kell dönteni átviszi-e az ember vagy sem, ez külön kockázat, ha a papír hajlamos gapelgetni
A stopokat is időtávnak megfelelően (naposon 5-10xeres kell, mint 5 percesen)szükséges növelni. Próbáld ki iránymutatónak az Atr(20)2-3 (Amibrokiban van, Stockcharton nem találtam sajnos, a volatilitás mérésére kiváló)szorosát az adott charton és ez lehet a minimum, utána jöhet hogy ez megfelelő táv-e a támasz ellenálláshoz képest.

Szélanyó írta...

A napi chartra nem jelölök túl sok mindent, mert nem is ezen dolgozom. Ezen csak azt nézem, hogy legyen egy durva emelkedés utáni konszolidáció, amiből újra kitörhetünk. A keresővel ezt látom. Az 1perces Amibrokeres chartokra meg rá vagyok kattanva, jó sok információ van rajta, jobban látom, milyen irányú a forgalom, jobban látom a trendeket. Hátránya, hogy a mozgóátlagokat nem tudom használni a max 200-as periódus miatt, és a forgalom mellé kell egy OBV, különben nem állnak össze az egyes rudak. Az nem zavar, hogy az egyes gyertyák nem látszanak. A gyertyák összefoglalót adnak egy történetről, így meg látom az egész történetet, nem kell összefoglalni. A beszállás keresésekor a napi chart elveszti jelentőségét.

Nap végén nem mérlegelhetek, hogy akarok-e továbbvinni, hanem örülök, hogy sikerült, és holnap is játszhatok. Ez a 25k-s szabály átka. Gapveszéllyel meg kell tanulni együtt élni, és azzal, hogy akárhova teszem a stopot, reggel jó eséllye teljesül:) Persze ez így túlzás, de undorító ami reggel össze tud jönni. Meg amúgy sem a leglikvidebb papírokon játszom, ezért hajlok a kézzel teljesítésre oly gyakran.

Az ATR-t majd megnézem, de jelenleg a trendvonalas-támaszos-elemzős megoldással elég jóban vagyunk.