2007-12-05

Lila hétfő







A csütörtök-péntek jól alakult, feldolgozásukra még nem volt érkezésem. De a hétfő az mindent alulmúlt eddig. Csupa kamu kitörés, ronda chartok, egyre növekvő kockázatvállalás a "visszanyerés" zászlaja alatt. Kedvencem a stop loss elhagyás HES esetében, dupla méretű pozival. Mondván: nem tört le olyan igazán, csak csordogál, míg fel nem pattan. Még ha igaza is van ilyenkor az embernek, nem fogja idegekkel bírni órákig, míg a piac is úgy gondolja. Pláne ha egyedül marad az igazával a piaccal szemben. A balszerencsét tetéztem dilettáns balfaszsággal, ahogy kell. Pedig a legfontosabb szabály a veszteség féken tartása.
.
Szerencse és balszerencse folyton váltakozik, hibák is mindig lesznek. Ha valamelyikből több jut egy napra, azt el kell fogadni hidegvérrel, profiként. Maximális hatékonyság... Kicsúszik egy autóversenyző az élről. Van oka baromi idegesnek lenni és szitkozódni, sisakot a földhöz somni. De ha inkább visszakapcsol és pörgeti a kereket a kavicságyban, nehogy lefulladjon, talán betolják, és szerezhet egy pontot a hátralévő egy órában. Vagy legalább gyűjthet adatokat a pályáról jövő évre. Mindig a következő lépésre figyel, nem a múlton rágódik, nem az eredménytáblát bámulja. Jó hasonlat már megint az f1-ből? A szumóvilágbajnokság is biztos ilyen, csak azt nem figyelem.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hasonlatos hibát követtem el én is tegnap, annyi különbséggel hogy a szép hazai piacon egy szép nagy bank szép zöld színű papírjaival.

Mondjuk én automatán stoppoltatom magam amíg bukóban vagyok, ezúttal nem tettem be, persze miután az épeszű szintnél lejjebb eladtam, kiderült hogy csak tüske, és persze utána elég szépen felfele mozdították nehogy ne érezzem cserbenhagyva magam.

Ez is az amatőr mivoltomat mutatja. Valóban a stoppolást úgy kéne felfogni mintha autóba ülés után bekapcsolod az övet és ha valami idióta beléd jön hátulról max megrándul a vállad, attól még nem töröd össze magad

Névtelen írta...

Sőt most hogy kora reggel ilyen okosakat írok, el is határozom hogy ezentúl ügyesen biztonsági övet fogok kötözgetni.

Névtelen írta...

Ilyenkor az lehet jó, hogy stop-loss után továbbra is figyeld a papírt. Ha ismét erőt mutat abban az irányban, amerre előzőleg kistoppolódtál, vársz egy picit...még mindig erőt mutat, és már napi high közelében, vagy fölötte van, akkor érdemes újból beszállni. Attól persze még lehet ebből is bukó, de ha "ÉRZED" a papírban az erőt (és már másodszor, hiszen korábban már egyszer beléptél), akkor érdemes lehet megint beszállni.