2008-05-28

Fülesmackó

Tesztelődik a téli hadjárat folytatása, egyelőre nincs mit mesélnem róla. Ha csak azt nem, hogy talán elnevezem Zrínyi-stratégiának, mert a téli hadjárat el fog avulni hamarosan (ma pl. határozottan nem volt tél). Viszont ugye mindenki emlékszik még a híres 1664-es Zrínyi-féle téli hadjáratra, amely során jól bement a török vonalak mögé bosszantani? Én például nem emlékszem, Goog és Wiki mondták.
.
Amíg tesztelődik ez, játszhatok kis kockázattal diszkréten, szabadon, ahogy a madár se jár. Átnéztem sok papírt, és a kedvencembe be is szálltam jól. OMG. Sokat esett, többet, mint amit kinéznénk belőle e chart alapján, de ez a pár napos bullish fordító alakzat (mostantól fülesmackó) egy jó kis korrekciót igazán beindíthatna. A szűk kockázatú belépés megtörtént, a maradék egy órában szépen viselkedett. Meghagytam holnapra, stop a helyén marad, plusz kapott egy célárat az első valamirevaló ellenállásnál. Ilyet talán még nem csináltam, ez is egy módja a vakon kereskedésnek. Nem fogom látni, mit csinál nyitáskor, egyik megbízás valószínűleg elsül majd (és kilövi a másikat, one cancels all - ezt is kipróbálom végre). Risk/reward 1/2-re jön ki, ami nem túl jó, erős kettes, de legalább görbül.
.
Nem tudom, van-e jövője egy ilyen játéknak, de baromi kényelmes lenne, teljesen lustáknak való, stresszmentes, gordiuszi csomós válasz a végső kérdésre: Hogyan zárjunk? Persze leginkább 42.
.
És ezt most nem azért írtam, mert épp $42.00 a bid! Hihetetlen, de pedig pont annyi.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Udv !

Ilyenekben hogy Elliott ciklus meg Fibonacci megkozelites, hiszel-e ?

Nem akarlak osszekavarni, de van egy masik megkozelites is.
Akar rafoghato hogy az Elliott minden korrekcios hullama kifutott, sot, teljesult is az ertek - ezek utan no para, nincs mit tenni, nem tudni merre megyunk tovabb, kivaras.

Ha pediglen ket csik koze szoritod az eses merteket es a visszakorrekcio nem eri el az 50%-ot de legalabb a 38,2-t akkor is no para mert trenderosito alakzatoknak nagyobb eselye van --> suppedhet tovabb.

Azert szeretek ilyenekkel peldalozni mert ezeket swing eseten neha allati jol lehet alkalmazni. Ebbe feccolok mostanaban. Foleg az Elliott, bar az a legnehezebb.

Bocs az ekezetek hianyaert, linuxon gyorsulok most.

udv Lokottt

Árpi írta...

Mastercard (NYSE:MA)

A belépési pont a blogban.

Ajánlom figyelmedbe.

Nem 1%-kokkal törődni...

Nagy halra menni...

http://daytradingstocksoptions.blogspot.com/2008/05/20080529.html

Szélanyó írta...

Halihó.
Elliott és Fibó nem hit kérdése számomra. Rengeteg módszer van, ami néha működik, sőt gyakran, az összes indikátor ilyen. Csak az a kérdés, melyikre bír az ember stabilan működő rendszert is faragni.

MA komoly, kösz a tippet! Mondjuk egy nappal korábban kellett volna kiszúrnom swingre, mikor a több hetes csodálatosnak mondható pullbackből feltört újra. A trendje is zseniális (napi charton néztem).

Megnéztem a blogodon is, az első 5min gyertya után beszálltál abból felfele kilépéskor. Hol zártál végül és mi alapján?

Emlékszem, mikor $45 környékén piacra dobták a céget. Most $300, töretlen trenddel.:)