2008-05-04

A hat műtrágya








Így jártam péntek délután. A két kis buktát majdnem fedezte a harmadik, jól sikerült darab. Ez önmagában nem bír jelentőséggel, persze jobban örülnék, ha nyertem volna. Szerencsére eléggé mechanikus ez a rendszer ahhoz, hogy ne érdekelje, mennyit szenvedek a nyitás és a zárás között.
.
A zárásokkal amúgy elégedett vagyok, az 5ema elég jól leköveti a negyed órás gyertyákon zajló napon belüli nagyobb mozgásokat. Alászúrást megenged a rendszer, ami nagyon zsír. Hogy nagyon csúnyán ne tudjak járni egy gyorsan lezajlódó atomcsapás esetén se, arra a fixen elhelyezett inital stoploss ügyel. Az szépen ott marad addig, amíg valamiért feljebb nem tolom. Ez a katasztrófa-stop, ennek nem kéne túl gyakran elsülnie. Ha leszúr valami az ema alá, de megveszik, és megy tovább a buli, az általában gyorsan lezajlik, és így nem valószínű, hogy pont a negyed óra végén lesz a mélypontján ez a folyamat, ez a záróárazás filozófiája részemről.
.
Célárnak még mindig nem látom értelmét, viszont a belépőkkel nem vagyok elégedett. A kitörések túl gyakran kamuk, lehet, nem kéne minden belépőnél beáldozni azt az 5-10-20 centet, amennyivel drágábban tudok ilyenkor piacra lépni. Mint micsoda? Mint kitörés előtt, mikor már lehet érezni, hogy kitörés jön, olyan iszonyatosan be vagyunk szűkülve. De ehhez szemléletet kéne váltanom, hogy képes legyek ilyenkor beszállni. Keményen betippeli ilyenkor az ember, hogy merre fog kitörni a cuccos, és mikor. Nincs ezzel baj, csak szokatlan. A risk sokkal alacsonyabb lenne, de sokkal több tévedésbe futnék bele asszem. Pl. semerre nem tör ki még sokáig, de hatszor kistoppol eközben. Mert már annyira nagyon szűk volt.
.
Vagy egy másik megközelítés, hogy várjuk meg a kitörést, lássuk a durva nagy gyertyát, és helyezzünk el belépőt a mozgóátlag felett valamennyivel. A korrekciós tüskécskékben fogunk bekerülni, és akkor ki, amikor egyszer az ema alatt is marad a dolog. Fix stop ismeretlen helyen, valahol Jemen környékén, jó délen. Ez a hátránya. Előnye, hogy borzalmas sok nagy gyertya van a világon, akár minden második papírba be lehet így szállni például piacnyitás után. Nem zárom ki, hogy működik, de túl nagy reményeket se fűzök hozzá. A gond az lehet, hogy egy rendes momentumban az árak meg se közelítik a mozgóátlagot, csak utólag úgy tűnik, mert az átlag követi az árat, és ha egy gyertya magasan zár, az alját megérinti az 5ema mondjuk. De mikor az alján volt az ár, még sokkal lejjebb volt az átlag ám. Csalóka.
.
A végére idebiggyesztem, amiket még figyeltem, és szerencsére nem vettem meg végül. Mind szívás lett volna, nem valami jó nap. Tanulságnak jók lesznek, javítani a belépőimet.

Nincsenek megjegyzések: