2006-11-01

CAAS öblögetés


A momentum, amiért vettem, már aznap meghalt, de mivel DT lett volna, inkább tarottam tovább, jó lesz az még! felkiáltással. Ahogy az lenni szokott. De a különböző timeframeket böngészve most is úgy látom, jó lesz ez még. Inkább az nem lesz jó, hogy tudatosan momentumra játszom a daytrade tudatos kerülésével. A heti charton egy 12 usd-s célár környékére várom, amiért már érdemes kivárni. Nagyon bullish, hogy több éves (erőltetett) háromszögnek most nem várta meg az aljának a környékét se a felfele fordulással. Forgalom teljesen rendben van, még egyértelműbben akkumuláció, mint a legutóbbi próbálkozáskor, ahol azért becsúcsott jópár piros torony is a szürkék közé. Ha ez jelent valamit. Ha rendesen letöri a mostani konszolidáció alját, akkor sajnos hiába minden, könnyes búcsút kell intenem neki. Az drága mulatság lesz. Ezért nem kell momentumra játszani. Ez ellen szól a DTszabály mellett az is, hogy nem nagyon tudok egész délután nyugodtan monitort figyuzni. Sokat dumálok a napi gyertyákra való áttérésről, de nem teszek érte semmit. Franc a pofámba.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nahát, érdekes, mert amikor eredetileg (még először) megvettem, meg se néztem az alakzatokat, csak a támaszok körüli viselkedésre figyeltem. Azóta meg csak pár napra visszamenőleg néztem. De ezek a háromszögek elég jól néznek ki!

Névtelen írta...

Jól néz ki a 3szög, csak veszélyes poziban lenni, mert egyforma az esély a le és kitörésre.

Anyó !

Jó ez. Ha alaposan meg akarod nézni a papírt, akkor hónapostól, naposig átnézed a múltját a napos trédinghez. A döntést napos chart alapján érdemes meghozni, a konkrét belépőt, pedig 15p, 30p, órás chart alapján. Nagyon érdekes ahogy eltűnnek, előjönnek a zajok a time-frame váltásokkor. A használt indikátorok periódusát is érdemes megváltoztatni, attól függően mennyire akarsz gyors, vagy lassúbb jelzést kapni az adott időtávon.

Szélanyó írta...

Persze hogy veszélyes, ezért foglalkozom a témával egyáltalán:) Nyugtatásképpen. Az OBV-nek szerencsére nincs periódusa, ezért nem kell vele variálni. Az EMÁkat meg szokványos számok alapján tolom, 20,50,200 naposakat nézek. Amúgy ünnepnap, ha rájuk nézek egyáltalán, nagyon ritkán befolyásolják a döntésemet. Az OBV se gyakran, csak azért szeretem, mert összefoglalja, amit a forgalmak csináltak az elmúlt időben. Gyakran tévesen, mert a gap-ekkel nem tud mit kezdeni, és a forgalom nem mindig jó irányba mutat. Kis piros gyertya nagy fogalommal simán lehet akkumuláció, mégis durván lenyomja az OBV-t. Ez naposon nem olyan gyakori, de az 1percesen bezzeg.