2007-02-22

Izgalmak orrhangon

BRKR, VC, OSTE, CALD, CHTP
.

.

Na még a résekhez: ha van egy jól definiálható ellenállás, és ezen átugrik az árfolyam, abból könnyen szökési rés lehet. Ezt úgy ismerjük meg, hogy nyitva marad. De ha nem akarom bebukni a nyereség nagy részét, meg se várom, hogy betölti-e. Így nem tippelgetek réstípusokra.

10 megjegyzés:

Névtelen írta...

Gnóm fejváll :)
De most mi ez, hogy VC stop nem EMA vagy MACD alapon, hanem előző low alá?
OSTE milyen gyönyörűszép!
CHTP-t megvetted?

Azt nem is értem hogy miért csak most kezded nézni, hogy az egyes papírokon mennyire működik a módszered. Szerintem ez az egyik leghatékonyabb szűrő, amit a sok indikátor miatt sokan elfelejtenek. Pedig ez olyan, mintha lenne egy külön beszélgetés a papírral, amikor minden rá szabott kérdésre válaszol... Mindenkinek ajánlom, hogy a diszkrét kereskedési módszereket is tesztelje le az elé kerülő papírokon, sok veszteségtől kíméli meg magát ezzel!

Szélanyó írta...

Na örülök a kérdéseknek, és annak is, hogy mindre tudom a választ!:)

-A hist módszer kb 3 napos, a VC meg két hete megvan. Akkor azt játszottam, hogy csak akkor emázok, ha már van momentum.

-CHTP-t nem vettem, pedig megy, igaz forgalom nélkül. Csak OSTE-t vettem tegnap.

-Azt, hogy miért csak most nézem, mennyire működik visszamenőlegesen a módszerem: első kérdésre ugyanez volt a válasz: új a módszer. Mondjuk EMA-ra se szoktam visszanézni azelőtt, de ennek is megvan az oka: nincs minden hónapban olyan szép beszűkülés-trendforduló-forgalom satöbbi kombináció az adott papírban, amiket igyekszem levadászni. Tehát minden kitörés egyedi, különleges. De most már 1-5ig osztályzom a hist korábbi működését is, hátha számít valamit.

-Ilyet nem kérdeztél, de elmondom, hogy miért nem egyénileg papírra szabott speckó módszerrel kereskedek, amit jól kitalálok és visszatesztelek: 11 csomag papírom van, nincs rá idő, és lehetetlen utána megmondani, hogy mi volt a hiba, ha minden papírt más stratégiával játszottam meg. Nem ér semmit a statisztika, nekem meg csak az számít, hogy hosszú távon sikeres módszerem legyen.

Szélanyó írta...

Mármint az a statisztika nem ér semmit, amit mindenféle különböző módszerekkel értem el. Nem mond semmit a jövőről. Olyan, mintha improvizálni járnék jazz-klubokba ahelyett, hogy csinálnék egy lemezt, és lenyomnám minden este mindenféle közönségnek világszerte. Utóbbi unalmasabb lenne, de anyagilag kiszámíthatóbb. Persze hülye példa volt, impróért is jó belépőket lehet szerezni, sőt:) De az én hangszeres tudásommal eléggé kérdés lenne a jövőm, ha nem magolnék be számokat:)

Névtelen írta...

Miért, gitárral menne valami, nem?
Pláne, ha énekelnél is mellé :)

Névtelen írta...

De jó, gitározol, Anyó bácsi? :)

Szélanyó írta...

Kb 2 éve sorban áll a gitárom az előszobában, hogy meg kéne javíttatni, de nem érte még mindig el az első prioritást szegény.

Az énekhangomat meg inkább találja ki mindenki a beszédhangom alapján (bár a kettő nem mindig függ ám össze), szerintem jó, hogy nem abból próbálok megélni:)

Névtelen írta...

A mai világban sosem tudhatod, hogy mivel leszel népszerű :)

Szélanyó írta...

Azért a tény, hogy meg se próbálom az énekes karriert elég biztosítéknak tűnik arra, hogy nem azzal:)

Névtelen írta...

Esetleg a chart monológ előtt egy nyitó ária. Ennyi kockázatot felvállalunk :)
Bár a trendkövető és a momentum stratégiák más alapokon nyugszanak, de érdekes kombinációkat lehet kihozni belőle.
Az nyilván nem kérdés, hogy a cél a tőkére vetített minél magasabb hozam elérése, minél kisebb kockázattal, ami jól hangzik, de ezeket számszerűen megfogalmazni magunknak, önmagában dilemma. Pedig valamilyen célt ki kell tűzni, mert ha eljutunk egy 0-nál nagyobb hozamú rendszerig, akkor már ugyan miért ne lehetnék jobb. De mennyire jobb, mennyi idő alatt, mennyi munkával (élvezettel, játékkal és egyéb stációk)milyen eszközökkel stb.
Amíg egy-két stratégiával, eszközrendszerrel (funda, TA,chartszemezés), foglalkozik az ember nem probléma, de ha már 8-10 különbözővel és elmélyedünk a választási részletekben, kicsit bonyibb, pláne ha ezeket elkezdjük kombinálni, mert ebből az a jó, abból az a jó.

Szélanyó írta...

Konkrét célt nem tűzök ki (persze vannak vágyaim), csak ha észreveszem, hogy hol lehet finomítani a dolgon, azaz növelni az átlagos hozamot (adott idő alatt, nem feltétlenül pozíciónként) akkor nekiállok számolgatni.