2007-03-02

Aranyat, tömjént és Boldizsárt

Most ezek így egymás mellett úgy hatnak, mintha az S&P500 még az aranynál is nehezebb lenne (2007.02.21 mindkettő). A valóságban viszont az oldalazós stratégiákkal az arany nem ment volna, trendelőssel pedig az SP. Alkalmazkodni kell, vagy választani megfelelő eszközt. Ez a pénteki post.:)

11 megjegyzés:

Névtelen írta...

Na azért :)
Ez a lényeg. Senna beírhatja a DT aranymondásaihoz. Állítólag az állatvilágban ez vérre megy :)

Névtelen írta...

Mondjuk dunsztom nincs melyik melyik, de a jobb oldalit nem trédelném ilyen 2 perces bontással, számomra nem likvid a chart, ezen a time-frame-n, vagy az ár lépésköz darabos, nem tudom

Szélanyó írta...

Na a baloldali az arany, abból is a mini (YG). Nem túl forgalmas, de azért megjárja. Percenként 30-40 kontraktus. Jobb oldalon az SP500 (ES). Percenként 2.000-10.000 kontraktus. Likvid az, pont ez a baja. Túl likvid. Mindenki azon játszik, ütik, vágják ezer stratégiával. És 500 bigcap papír mozgása alakítja. Nem könnyű megegyezni az irányban. De az irány hiányát is lehet természetesen trédelni, és van amikor az arany oldalaz, és az indexek trendelnek.

Névtelen írta...

Mást értünk likviditáson. A forgalmat nem nézem, csak a chart minőségét. Van, hogy az árlépésköz túl nagy. SP-ral ez a gondom ránézésre, bár lehet, hogy az oldalazás miatt összement az Y tengely. 5percesen biztosan jobban tetszene. Az arany is idegesítő 17h-ig :)

Szélanyó írta...

SP lépésköze valóban túl nagy, nem csak ezen a napon. Helyette tudom javasolni a NQ és YM azaz nas és dow hatikat. Kisebb a forgalmuk, de szebben mozognak.

Arany néha forgalmas, néha kevéssé, főleg igaz ez a mini size-ra. Azért nem a nagyot raktam be, mert egy adathiba miatt felkúszott az égbe, és nem akartam kiszedni a bar-t. Meg a minit tudom kis kockázattal megvenni eleinte.

Szélanyó írta...

Ja és a timeframe-et addig kell váltogatni, míg kellően likvid nem lesz a chart, bármelyik értelemben.

Névtelen írta...

Timeframe váltás - Ezt mintha már olvastam volna valahol :)

Szélanyó írta...

Nem menet közben, hanem mielőtt elkezdenél gondolkozni a belépőn:)

Névtelen írta...

Nyilván. Már régóta így állapítom meg a likviditást (igaz ránézésre), nem a forgalom alapján, de erről már írtam régebben itt a blogodban :)

Szélanyó írta...

Ja aszittem arra gondolsz, hogy magamat szivattam régebben a tf-váltással tréd közben, ami nagy botorság és mondogattam eleget.

De arra gondoltál, hogy tegnap írtad, hogy az SP500 is biztos jól néz ki, csak más TF-en. Biztos is, csak hát napi meg órás gyertyán még a határidős gyertyánfa is likvid, az extrém forgalmas SP500-at lehet hogy csak tick-charton lehet élvezni. Ahhoz lassú lennék szerintem, de nincs is tickchartolóm:). A lépésköz a fő baja neki amúgy is.

Névtelen írta...

Van tickchartolód (Amibroki) legfeljebb kötlistád nincs hozzá :)
Tf-ket egyébként igenis váltani kell tréd közben, csak tudja az ember mit csinál. Általában trade alap tf-nél eggyel kisebben kukkol az ember, de a setup az alapon célszerű, egyel nagyobbon pedig a kitekintés jó illetve, hogy lássuk a fától az erdőt.
Félóráson figyelek, óráson lépek és a nap vége dilemma átvigyem-e, naposon meg örömködök, ha trend van. Ezen a kérdésen már nagyon sokat filoztam, a pozi építési technológia miatt.