2007-03-13

Csak összejön a napi betevő!

Az USD-t érintő híreket (ma 13:30 US Retail Sales és Core Retail Sales) a leglikvidebb EUR-ral szemben játszom meg, előre úgyse tudom, melyik párra lesz legnagyobb hatással. Lehetne még piacindexeken is próbálkozni, azokat is megrázza egy-egy USA hír. Ebben a mostani EUR chartban annyi bibi van, hogy épp ebédeltem (visszatérő motívum az életemben), de pontosan így zajlott volna le, ahogy bejelöltem. Az emelkedést megnéztem nagyobb felbontáson, itt teljesültem volna, utána olyan jó emelkedést meg nem engedtem volna trendre visszakorrigálni. Az emelkedést az aljától számítom, nem onnan, ahol beszálltam. Ez már momentum számomra, és a kezdeti risk is magasabb annál, hogy végigüljem a nullára korrigálást. Amúgy trendre is működött volna, sőt. De ez most nem számít. Esetleg egy fordítással még egyszer ennyit kereshettem volna (EUR felbontása miatt 8 tick jutalékkal 94 usd nyerő/kont), de annyira azért nem volt erős a momentum, hogy a korrekciójára be merjek szállni egy shorttal. Holnap sok fontos GB hír egyszerre szintén 10:30 CET-kor, de megint csak elméletben tudok majd okos lenni, dolgozni is kell néha. Egyelőre.
.
Ma olvastam egy hírt, hogy mekkora kamu volt az USA nyári időszámítása/számítógépek megőrülése körüli para. Erről annyit, hogy lehet, hogy a gépek nem haltak meg, de tegnap a Stockcharts egy órával később kezdett csak keresgélni, a hírek időpontját 5 helyről kell lenézni, mert még egy oldalon belül is ellentmondások vannak, szóval azért csak megőrült a világ. Szerencsére csak egy hétre.
.
Na közben úgy tűnik, megvan a letörés, ami már annyira érett az usa indexeken. Nézzük csak a Dow-t (YM) óráson és 15 sec felbontáson. Amikor megvan az első szakadás, lehet keresni a pihenőket piciben, és a folytatást. Kétszer jól bejött volna, sima ügy, harmadszor meg egy kis bukó, mert már nem bírt tovább szakadni. Ez persze megint csak elmélet, utólagos okos skodás. De olyankor érdemes kereskedni, mikor van momentum. Ilyen stílusban legalábbis. Egyébként ez eddig a legrandább bekezdésem, pedig már fél éve nyomom itt!
.
Közérdekű izé: ha valaki ért a Blogger nyelvén, segítsen már elmagyarázni neki, hogy a képeket külön ablakba nyissa meg! A régi Blogger sima html-lel meg volt buherálható.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Eu-s adatokra ritkán van mozgás a forex-en (kivétel a kamat változások, de ez ugye elég ritka jelenség)
A legnépszerűbb parajelenség megjelenési időpont 14:30 (most 13:30)ritkábban 16:00-as adatok.

Olajban hetente a készletadatokra rángatóznak, illetve minden Usa tőzsdenyitáskor 40-50 centet valamelyik irányba (ultrarövid momentum)

Az adatrángás többnyire úgy viselkedik, mint a nyitó rések 90 %-a, betöltődik ill. visszaáll az adat előtti eredeti állapot.

Vola és momentum manapság a Jen párokban fellelhető, a Gbp-ben meg az év minden másodpercében :)
Bloggerül nem tudok sajna :)